Skip to content

Guide

6 sjove brætspil til enhver anledning

Hvis du mangler en hyggelig aktivitet med dine venner, familie eller nye studiekammerater, er brætspil en sjov måde at tilbringe tid sammen. Der findes et hav af spil, som ikke bare er Ludo og Monopoly, men som også udfordrer jeres samarbejdsevner, logiske tænkning og kreativitet. Dagens artikel er derfor en guide til 6 brætspil til enhver anledning.

Dobble

Dobble er et lille hyggeligt spil for 2-4 spillere. Spillet kommer i en lille boks, og hvert spil tager mellem 5-10 minutter. Det er derfor et perfekt spil at have med på farten. Spillet kan spilles i flere varianter, men går i bund og grund ud på at finde matchende symboler på dine- og din modstanders kort. Spillet kan godt blive en smule hektisk, så vær forberedt på, at det går hurtigt.

Secret Hitler

Secret Hitler er såkaldt ”social deduction game”, hvor det handler om at afsløre hinanden. I dette spil skal man altså afsløre en af de andre spillere, som har rollen som ”Hitler”, og stoppe en fascistisk overtagelse. Spillet egner sig utrolig godt til større selskaber og brætspilsaftener, da man kan være mellem 5-10 deltagere ad gangen, og et spil tager omkring en time.

Ego

Ego kommer i flere versioner og er et perfekt spil at spille med eksempelvis nye studiekammerater. Spillet tester dig nemlig i, hvor godt du kender dine medspillere, og hvis ikke du kender dem særlig godt, kommer du i hvert fald til det. Om ikke andet kan du teste, om dine førstehåndsindtryk holder stik.

MemeMeister

Dette spil er for alle der, ligesom mig, elsker memes! Spillet minder på mange måder om det populære selskabsspil ’Cards against humanity’, hvor man skal skabe sjove sætninger ud fra et givent scenarie. Det samme gør sig gældende for MemeMeister, her skal du bare skabe memes. Spillet er for 3 spillere og opefter og egner sig derfor godt til både mindre og større selskaber.

Unlock

Unlock er et kortspil inspireret af Escape Rooms, hvor du sammen med din holdkammerat gennemsøger lokationer og løser gåder. Man kan være alt fra 2 til 6 spillere, men uanset hvor mange I er, skal der samarbejdes for at løse de forskellige gåder.

Ticket to Ride

’Ticket to Ride’ er endnu et spil, der kommer i mange forskellige varianter, hvilket må skyldes dets store popularitet. ’Ticket to Ride’ er nemlig den største brætspilssucces nogensinde med et salg på mere end 4 millioner eksemplarer. Selve spillet går i al sin enkelthed ud på at forbinde byer og lande med togruter. Et simpelt men underholdende spil.

Studerer kommunikation på Aalborg Universitet København

Back To Top
Search