Skip to content

Studieliv

Reeksamen midt i sommerferien

Mange studerende oplever at skulle til reeksamen af den ene eller anden grund – måske er du dumpet eller har selv valgt at blanke den. Uanset hvad, er det ikke sjovt at skulle forberede eksamen over sommeren, når alle andre lægger billeder op på de sociale medier af solbadning, vilde fester og eksotiske steder de er på sommerferie. Studenterbrød guider til, hvordan du får sommerferie og reeksamen til at gå op i en højere enhed.

Afhængigt af om det er skriftligt eller mundtligt er der flere måder at forberede sig på, men overordnet for begge går det ud på at skabe et overblik over eksamen, planlægge sin tid og huske, at der også skal være plads til at holde fri.

Skab overblik

Skab et overblik over, hvad eksamensarbejdet indeholder og sæt tid af til de forskellige elementer. Hvor meget pensum skal der læses op på og hvor mange noter fra semestret kan der bruges til eksamen? Hvis det er en skriftlig aflevering, så lav de små ting som litteraturliste, forside og lignende hen ad vejen, så du ikke sidder og skal kæmpe med det til sidst. Hvis det er en mundtlig eksamen, så skriv oplægget i god tid, så du kan koncentrere dig om at få læst op på pensum.

Variation i dagene

Det kan være tungt at læse akademiske tekster hele tiden og her kan du variere dit arbejde. Hvis noget af pensum er udformet som lydfiler eller podcast, kan du gå en tur i solen, mens du lytter og skrive noter på telefonen, hvis den gode ide viser sig, mens du spadserer. Skriv ad hoc-opgaver ned og lav en plan, hvor der veksles mellem at skrive, læse og researche.

Planlæg din tid

Sørg for at planlægge din tid og sæt mere tid af, end du har brug for til de forskellige dele af forberedelsen. På den måde har du en buffer, hvis noget skulle vise sig at tage længere tid. Lav et skema, hvor du både har arbejdstimer og fritid i og forsøg at overholde det, så du ikke konstant skal tænke på eksamen hele sommerferien. Planlæg efter hvornår du har primetime og arbejder bedst, da det er her, du får mest ud af dine timer.

Husk at holde ferie

Hvis du skal på ferie til udlandet eller i sommerhuset, må du planlægge rundt om denne og se, hvilke deadlines du skal nå inden du skal på ferie, så du kan holde helt fri og lade op til den næste etape af eksamen.

Studerer Teater- og Performancestudier på Københavns Universitet

Back To Top
Search