Skip to content

Studieliv

Fem podcasts eller bøger til at holde din hjerne skarp i sommerferien

Studenterbrød præsenterer fem podcast eller bøger, der sørger for, at din hjerne holder sig i form, selvom der er ferie fra studiet.

Husk at du som medlem af fagforeningen Kommunikation og Sprog kan få tjenesterne Nexstory gratis i 60 dage og Podimo og Mofibo gratis i 45 dage.

På Mofibo kan du blandt andet lytte til podcasten Adfærd med Morten Mynster (manden bag Jytte fra marketing er lige gået), der handler om at skabe forandringer, hvorfor mennesker gør, som de gør, og hvordan vi kan forandre dem.

Hjernestarter, sådan træner du din hjerne af Troels W. Kjær
En stor del af mange uddannelser er at huske en stor mængde viden. I denne bog får du tricks til at blive bedre til at huske og til, hvordan du motionerer dine hjernemuskler. Bogen giver dig en forståelse af, hvordan hjernen fungerer, og hvordan du bruger den mest effektivt.
Forfatteren af bogen, Troels W. Kjær, er hjerneforsker og professor på Københavns Universitet. 

Bogen kan købes hos de fleste boghandlere og på Saxo.dk. Findes også på Mofibo som e-bog.

Tiden fra DR lyd
Det vigtigt at holde sig opdateret på, hvad der sker i verden. Podcasten Tiden giver dig de tre største og vigtigste nyhedshistorier alle hverdage, så du ikke selv skal søge internettet rundt eller blive stresset over, hvilke nyheder eller historier, der er vigtige at vide noget om.

Podcasten kan findes på Podimo og i DRs egen app. og i Apple podcasts mv.

Omgivet af idioter – Lær at forstå dem, du ikke kan forstå af Thomas Erikson
Find ud af, hvilken farve du er, og få en bedre forståelse for, hvorfor mennesker omkring dig agerer, som de gør. Dette kan være en stor hjælp, når du i løbet af dit studie skal lave gruppearbejde og få det bedste ud af det, samtidig giver den dig også værktøjer til, hvordan man løser problemer med dårlig kommunikation. Bogen har en videnskabelig vinkel, men der bruges eksempler fra hverdagen, der gør teorier og metoder til spændende læsning. 

Bogen kan lyttes og læses på Nextory og Mofibo eller købes hos de fleste boghandlere.

Detox din hjerne med Morten Elsøe og Anne Gaardmand
”Du må ikke bade lige efter du har spist” – Jeg vil vædde med, at du har fået det at vide, da du var lille. Det er ikke sandt, og det er det podcasten beskæftiger sig med. Podcasten udrenser sindet for usunde usandheder om sundhed, som vi er blevet tillært igennem livet. Bliv skarpere på, hvad der er sandt, og hvad der ikke er sandt og træn din kildekritiske sans. 

Podcasten kan findes på Podimo.

Atomic Habits – An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break bad Ones af James Clear
Sommerferie betyder ofte fordybelse, og her er der tid til at få implementeret gode vaner. Nogen kan synes, det er uoverskueligt at få nye eller bedre vaner, da de tror det kræver en stor indgriben i hverdagen, men bogen guider dig til, hvordan du med små ændringer kan opnå gode vaner. Udover lifehacks, får du også viden om, hvorfor de små ændringer i hverdagen kan hjælpe dig på den lange bane. 

Bogen kan købes i de fleste boghandlere og på Saxo.dk. Du kan lytte til et resume af bogen på Nexstory og Mofibo. 

Back To Top
Search