Skip to content

Historier fra virkeligheden

Mød Laura, der blev headhuntet til hendes praktikplads ved RelationsPeople.

I denne måneds artikel af Studenterbrøds serie ‘Historier fra virkeligheden’ skal I møde Laura Hovmand Nielsen. I denne serie bringer vi gennem hele efteråret en række interviews med fokus på den virkelige verden inden for kommunikation, sprog og marketing. Læs med, og bliv inspireret.

Studenterbrød har talt med Laura, som er i gang med hendes kandidat i kommunikation ved Aalborg Universitet i København. Her er hun, som led i hendes uddannelse, i praktik hos PR- og Kommunikationsbureauet RelationsPeople. En praktikplads hun helt tilfældigt blev tilbudt i forbindelse med et arrangement hos Kommunikation og Sprog. Laura er særligt interesseret i menneskers modtagelse og oplevelse af forskellige former for kommunikation, hvad end det er marketing, kampagner eller anden form for PR.

Det giver pote at være nysgerrig og at bruge sin fagforening

At finde en praktikplads kan for mange være lidt af en jungle, og det er ikke altid, man er helt sikker på, hvad man gerne vil. Derfor er jeg lidt nysgerrig på, hvordan din rejse hen mod en praktikplads hos RelationsPeople har været?

“Min rejse til RelationsPeople var sjov. Og anderledes tror jeg. For tilbage i marts måned deltog jeg i et ”Hvad kan jeg blive som nyuddannet kommunikatør?”-arrangement, som KS havde stablet på benene. Her holdt Alexandra fra kommunikations- og PR-bureauet RelationsPeople et oplæg omkring, hvad det vil sige at arbejde på et bureau. Og bang, jeg var solgt. Og da hun tilmed nævnte, at de søgte en praktikant til efteråret, skulle jeg holde mig selv tilbage for ikke prompte at udbryde ”TAG MIG!!!”. “

Men hvorfor gjorde du så ikke det?

“På det tidspunkt havde jeg en praktikplads i pipeline et andet sted, så jeg snakkede aldrig med Alexandra efter oplægget. Men jeg tog derfra den aften og tænkte ”Damn”. Jeg ville gerne have snakket med hende. Og jeg vil så gerne søge den praktikplads, men jeg har jo allerede en praktikplads og efter den her aften modtager hun sikkert 10 ansøgninger, og de er sikkert alle sammen langt mere kvalificerede end mig”. Så jeg lagde tanken lidt på hylden. Et par dage efter, besluttede jeg at give RelationsPeople et follow på Instagram, og inden for et par dage var der slided en besked ind i min dm á la: ”Det kan godt være at du allerede har en praktikplads, men vi vil alligevel gerne invitere dig forbi til en uforpligtende kaffe på kontoret”. Det viste sig at Alexandra havde genkendt mig via min Instagram profil, og før jeg kunne nå at se mig om, havde jeg været til samtale, fået svar og BUM, så havde jeg en praktikplads hos RelationsPeople. Og jeg kan huske, at jeg lidt kækt tænkte ”Vent… Der blev jeg sgu da headhuntet en lille smule, gjorde jeg ik’?”.

At Laura tilfældigvis blev headhuntet gennem et KS-arrangement, viser, hvad det at være nysgerrig og tilstedeværende kan have af betydning. Og Laura, synes da også selv at det er en god historie at kunne fortælle, som ligeledes har en god morale.

Jeg tror, at det jeg prøver at fortælle er, at: 1) benyt dig af de mange kurser, arrangementer og rådgivningsmuligheder, som en fagforening som KS tilbyder. Det endte med at give pote, og jeg har ikke fortrudt ét sekund, at jeg brugte min aften på at blive klogere på mine muligheder som kommunikatør. 2) Vær til stede. Din tilstedeværelse bliver husket, og folk husker dig, når du anerkender, i det her tilfælde, den som står og taler, og som har brugt tid og energi på at forberede et oplæg.

Det er okay at snuble indimellem

Gennem hendes praktikforløb får Laura rig mulighed for at nørde sine interesser, og arbejde med alt fra employer branding til klassisk PR. Her oplever hun på egen hånd, hvordan forholdet mellem teori og virkelighed ikke er så fjern, som vi studerende til tider tror.

“Det der har overrasket mig mest er, at rigtig meget af den teori og viden jeg har med mig fra studiet, er blevet integreret i den måde jeg tænker og tilgår opgaver på i praksis. Og det kommer faktisk lidt bag på mig nogle gange. Det har fået tømret sig fast et sted i baghovedet, og det drager jeg nytte af nu. Og det er selvfølgelig på trods af, at jeg stadigvæk bliver udfordret og også snubler indimellem – men det er der heldigvis plads til, og så prøver jeg bare igen.”

At turde drømme stort

Det er vigtigt at turde tage chancer i livet, og drømme stort. Noget som jeg ikke er i tvivl om, at Laura tør. Derfor spurgte jeg hende, hvad hendes drømme for fremtiden er, og hvorvidt hendes praktikforløb har haft indflydelse på disse:

Det manglende kendskab jeg havde [red. til branchen ], før jeg startede, er blevet en hungren efter at ville lære den endnu mere at kende, hvilket også afspejler sig i de drømme, jeg har for fremtiden. Min forståelse og viden om feltet har i hvert fald nået nye breddegrader, som har åbnet op for at turde at drømme i større skalaer i forhold til min fremtid”.

Drømmer du også stort, eller er du også nysgerrig på dig selv og din fremtid, så husk at KS’ arrangementskalender altid er fyldt med spændende arrangementer, webinarer m.m. Og hvem ved, måske den rette kontakt for dig findes blandt nogle af vores dygtige oplægsholdere. Tjek kursus- og arrangementskalenderen ud her.

Back To Top
Search