Skip to content

Historier fra virkeligheden

Mød Oliver, der er med til at sætte Danmark på verdenskortet i Singapore

I årets sidste artikel af Studenterbrøds serie ‘Historier fra virkeligheden’ skal I møde Oliver Mølvang Hermansen. I denne serie har vi gennem hele efteråret bragt en række interviews med fokus på den virkelige verden inden for kommunikation, sprog og marketing. Læs med, og bliv inspireret.

Studenterbrød har talt med Oliver Mølvang Hermansen, der lige nu er i praktik ved Danmarks ambassade i Singapore. At Oliver skulle være med til at sætte Danmark på verdenskortet i Singapore, stod ikke i kortene, da han begyndte på universitetet. Men efter et semester på det prestigefyldte universitet Korea University i Seoul, fik han øjnene op for Asien. 

At åbne sit verdenssyn og finde nye eventyr

Der findes et hav af lande og byer, man kan vælge imellem, hvis man som kommunikationsstuderende gerne vil studere eller i praktik i udlandet. Vi spurgte derfor Oliver om, hvad det var, der fik ham til at søge praktik i Singapore: 

 “For at gøre en lang historie kort så valgte jeg at tage på udveksling til Seoul i Sydkorea under min bachelor i 2021 på trods af, at jeg aldrig rigtig havde været tiltrukket af Asien førhen. Det gjorde jeg, fordi jeg gerne ville opleve en ikke-vestlig kultur og for at udvide mit eget verdenssyn. At bo i Sydkorea var en kæmpe øjenåbner for mig, da jeg virkelig blev fascineret af asiatiske kulturer og værdier. Jeg måtte altså tilbage efter jeg afsluttede min bachelor, og jeg øjnede muligheden for endnu et eventyr på 9. semester.

En hverdag med rutiner og spontanitet   

Med et praktikforløb i Udenrigstjenesten arbejder du fuldtid på ambassaden i 6 måneder, hvor du derfor får arbejdsgangen på ambassaden ind under huden. Men hvordan ser hverdagen på ambassaden egentlig ud?

Hverdagen på ambassaden i Singapore er alsidig, travl og uforudsigelig. Praktikanter har både rutinemæssige arbejdsopgaver, som skal udføres hver uge, men der er også mange andre større opgaver, som har en fast deadline. Udover disse opgaver, så kommer der desuden spontane opgaver fra kolleger, som skal have hjælp. Derfor er der som regel meget at se til, hvilket kan virke overvældende i starten. Dog afhænger det også af, hvilken ambassade man er tilknyttet. Men generelt set så skal man være omstillingsparat for at kunne arbejde på en ambassade, da der altid kan opstå akutte situationer i verden, som påvirker ambassaden. “ 

Kommunikation, der skaber bro på tværs af landegrænser

Livet på en ambassade er noget mange forbinder med mere politiske opgaver. Så hvilken rolle spiller vi kommunikationsfaglige egentlig i ambassade-verdenen? Og hvordan kommer vores kompetencer i spil? Oliver fortæller: 

Jeg oplever, at mine kompetencer som kommunikatør spiller en vigtig rolle i at promovere danske interesser i Singapore. Uden relevante og informative budskaber, er det umuligt at fortælle omverden, hvad Danmark har at byde på, når det kommer til partnerskaber, handel og politik. Samtidig kræver dette indsigt i de målgrupper, vi ønsker at påvirke med vores kommunikation.”

 Kommunikationsfaget spiller altså en ret central rolle i de danske ambassaders arbejde. Oliver er nu ved at nå enden på sit praktikforløb, og derfor er vi nysgerrige på, hvilke erfaringer og ‘nye’ kompetencer han tager med sig hjem. Og til dette spørgsmål svarede han: 

Grundet mine forskellige arbejdsopgaver har jeg lært, at det er godt at have en nogenlunde rutinemæssig struktur over mine opgaver. Dette gør det nemmere og mere effektivt for mig at udføre dem. Dog vil jeg gerne understrege ordet ‘nogenlunde’, da jeg har fundet ud af, at jeg nogle gange har været lidt for optaget af at have en fast struktur og plan. I nogle tilfælde har det betydet, at jeg har skuffet mig selv, hvis jeg har haft for store forventninger til, at alt går efter planen, for det gør det sjældent. Ofte opstår der spontane situationer, som man ikke kan forberede sig på, men man er nødsaget til at handle på. 

Derudover har jeg tilegnet mig mange nye praktiske erfaringer og kompetencer takket være et tværfagligt arbejdsmiljø. Alt lige fra planlægning og eksekvering af delegationer og events til rekruttering samt markedsresearch og rapportering inden for forskellige fokus sektorer i forbindelse med internationale handelsanliggender.”   

Vil du i praktik i udlandet? Her er Olivers gode råd

 Synes du også at et praktikophold i udlandet lyder spændende, så har Oliver et godt råd til dig: 

 “Hvis du ønsker at søge praktik i udlandet, så kommer du langt med god forberedelse, dedikation og planlægning. Det tager mange timer og mentalt overskud at skulle finde og søge en praktikplads i udlandet. Jeg var til praktiksamtale på den danske ambassade i Singapore, det var derfor også vigtigt, at jeg havde lavet en masse research om stedet på forhånd.” 

 Er du nysgerrig på, hvorhenne i udlandet du kan komme i praktik? Så kig forbi Kommunikation og Sprogs jobbank, hvor vi løbende opdaterer med spændende praktikstillinger i udlandet. Derudover uddeler Kommunikation og Sprog hvert år 5 studie- eller praktik legater på hver 10.000 kr. til studerende medlemmer. Læs mere om legatet her

Back To Top
Search