Skip to content

Studieliv / KS studielegat

London – En oplevelse i verdensklasse

Et praktikophold i London er en oplevelse fyldt med udvikling, oplevelser og en større forståelse af, hvor meget man egentlig kan klare. Artiklen er skrevet af KS legatmodtager Laura Jensen, som fortæller om hendes egen oplevelse.

Processen ved at blive praktikant i et land som England, der efter Brexit kan føles lidt som om, de egentlig vil foretrække, at man bliver hjemme, kan være kringlet og lang. Men når visummet er søgt, lejligheden langt om længe er fundet og man er landet med mange flere ting, end man måske egentlig har brug for, så begynder eventyret for alvor.

Byen er dyr, men rig på oplevelser.

London er en af de dyreste byer i Europa, og man kommer ikke udenom at skulle punge ud for en levestandard, der er noget lavere, end hvad vi ser i Danmark. For 10.000kr. om måneden fik jeg et værelse i en lejlighed med 3 andre praktikanter, hvori vi måtte håndtere en varmeskade, vandskade og rotter for blot at nævne nogle få af problemerne. Hvis man kan se bort fra ting som dette og får lavet forarbejdet og søgt nogle legater, så er London den mest fantastiske by at leve i. Jeg var så heldig at være praktikant med 9 andre danskere på ambassaden, og vi har oplevet mere, end jeg kunne turde håbe på, inden jeg tog af sted. Dette indebærer bl.a. markeder i lange baner, roadtrips til blandt andet Skotland, museer, en masse musicals og alt for mange cafebesøg for at teste byens udvalg af islatte.

Ambassadelivet og alt hvad det indebærer

Som praktikant på den danske ambassade går man med mange tanker inden opstart om, hvad det hele indebærer, og om der falder brænde ned, hvis ikke jakkesættet er strøget, og skoene skinner. Heldigvis kan jeg fortælle, at ambassadelivet er fyldt med ekstravagante oplevelse, men ligeledes et miljø med skønne kollegaer og god humor. Nogle af de oplevelser, jeg kun kan tænke tilbage på med et smil på læben, er en halloweenfest på den amerikanske ambassade og et Rave for Ukraine arrangeret af Estlands ambassade. To oplevelser, der simpelthen aldrig havde fundet sted uden denne praktikmulighed.

Jeg arbejdede i handelsafdelingen, hvilket jeg som kommunikationsstuderende godt kunne frygte, var lidt ude af min comfortzone, men som ved de fleste andre jobs, blev jeg sat godt ind i det hele fra start og fik afsindig nyttig erfaring. Med det sagt hører jeg ofte fra undervisere og vejledere, at praktikopholdet er en perfekt chance for at teste det faglige fra undervisningen af ude i virkeligheden. Dette oplevede jeg ikke i samme grad som fortalt, for man hiver sjældent en teori frem eller tænker på reglerne for et godt litteraturreview i arbejdsdagen. Til gengæld har undervisningen forbedret ens kritiske tænkning, som kun bliver forstærket og udviklet under et praktikophold.

Råd til dig der gerne vil afsted

Jeg tror, det kræver en oprigtig rejselyst at tage på praktikophold i udlandet. Så hvis du overvejer det udelukkende for erfaringens skyld, tror jeg, der er mange praktiksteder i Danmark, der kan være lige så gode. Desuden er det vigtigt at have økonomien med i regnestykket, for det er en underskudsforretning, der kræver en form for opsparing i forvejen eller muligheder for lån. Her er der selvfølgelig hjælp at hente i legater, men det kræver god forberedelse, som desuden er en generel ting, hvis man tager praktikopholdet i udlandet – Jo før, jo bedre. Især så du kan slappe mere af, når du først er ankommet. Mit vigtigste råd er dog, at hvis du har tænkt over ovenstående ting og kan du se dig selv prøve det af, så er det med at komme afsted. Det er virkelig en oplevelse for livet, som for mange ikke kommer igen. Især London er en fed by at være ung i og er præget af en befolkning, der ønsker at være sociale, og lige meget hvilken dag, det er på ugen, er der ting at se og lave. Desuden er det dejlig nemt for familie og venner at komme og besøge en, hvilket bl.a. var en af mine faktorer for at vælge lige præcis London. Med det vil jeg slutte af med følgende citat ”A bad day in London is still better than a good day anywhere else” – ukendt.

 

Skal du på studie- eller praktikophold i udlandet, kan du ansøge om ét af KS’ fem studielegater på 10.000kr. Fristen er 1 april 2024, og du kan læse meget mere om legatet, og hvordan du søger det her

Back To Top
Search