Skip to content
STUDIELIV

KS’ sidste frivilligdag

I lørdags vinkede vi farvel til den årlige Frivilligdag i Kommunikation og Sprog. I den forbindelse sætter Nadja Ward Pallesen, frivillig i KairoS og kommende observatør hos DM studerende, nogle ord på tiden som frivillig i KairoS og den sidste Frivilligdag.

Frivilligt arbejde er guld på CV’et

Frivilligt arbejde kan være givende og frit på en helt anden måde end det betalte og kan samtidig give dit CV et pift, der viser en fremtidig arbejdsgiver, at du har erhvervserfaring. Ugens artikel byder på et indblik i, hvorfor et frivilligt job er guld på CV’et.

Introvert i en ekstrovert verden

I vores kultur er det sådan, at man ikke bare foretrækker, men ofte kræver, at mennesker skal kunne vise flere grader af ekstroverte karaktertræk, og allerede fra barnsben læres man op i det. Hva så hvis man er introvert?

Seks måneder som praktikant i The Windy City

Denne artikel er skrevet af KS legatmodtager Anna Kristine Dalsgaard, som fortæller om hendes oplevelse som praktikant i Udenrigsministeriets Trade Council.

London – En oplevelse i verdensklasse

Et praktikophold i London er en oplevelse fyldt med udvikling, oplevelser og en større forståelse af, hvor meget man egentlig kan klare. Artiklen er skrevet af KS legatmodtager Laura Jensen, som fortæller om hendes egen oplevelse.

Gode cafeer med studievenlige priser

Synes du det er svært at finde gode cafeer til at studere, holde gruppemøde eller bare hænge ud med en kop kaffe eller øl efter undervisningen? Her kommer Studenterbrøds tips til de bedste studiecafeer i København, Århus, Odense og Aalborg.

Et udvekslingsophold i Paris

Mød Michelle Kornstad, der var en af modtagerne af KS studielegat 2023. Michelle har i efteråret 2023 været på udvekslingsophold i Paris, hvor hun fulgte fagene Cross Cultural Communication, Digital Transformation Marketing og French Culture. Til dagligt læser Michelle kommunikation på DMJX, og hun tog til Paris for at få et større indblik i, hvordan unge forholder sig til politisk kommunikation i Frankrig. I denne reportage beretter Michelle om sit liv og hverdag under opholdet i Paris.

Derfor mister du motivationen, og sådan vinder du den tilbage

Motivation kan være en mærkelig og abstrakt størrelse. Den ene dag kan du være helt høj over, hvor fedt dit studie er, og den næste kan du få lyst til bare at droppe ud. For at undgå at falde i en dårlig negativ spiral, er det derfor vigtigt, at du aktivt holder din motivation til ilden. I denne artikel undersøger Studenterbrød, hvorfor mange studerende mister motivationen, og hvad du kan gøre for at holde din motivation oppe.

Det Gode Feltarbejde

Feltarbejde kan være tidskrævende, og man kan føle, at man spilder tiden, men det kan faktisk give dig unikke oplevelser og måder at opdage ny viden på. Studenterbrød guider dig til, hvordan du kan lave det gode feltarbejde.

Gode råd til dig der snart skal søge ind på kandidaten

Er du også nået til det punkt i din uddannelse, hvor du skal til at overveje om du vil læse en kandidat - og i så fald hvilken kandidat det skal være? Fristen for at søge ind på en kandidatuddannelse nærmer sig, og derfor giver Studenterbrød dig i denne uge nogle gode råd, som du kan tage med dig, når du skal tage det “store” valg.

Svært ved at finde tid til læsning? Her er anbefalinger til 6 korte, vilde værker

Det kan være svært at finde tid til at læse litteratur ved siden af studiet. Men det er heldigvis ikke længden på bøgerne, der afgør deres kvalitet. Du kan derfor roligt lade de tykke bøger stå på hylden, og i stedet fokusere på de tynde. Her kommer 6 anbefalinger til korte bøger med vilde horisontudvidende universer.

Julen har bragt velsignet… eksamen?

For mange studerende er december og julen ikke kun lig med julehygge, pebernødder og julefilm. Det er den måned, hvor kurserne afsluttes, der skrives eksamensopgave eller afleveres specialekontrakt. Derfor guider Studenterbrød dig til, hvordan du både holder juleglæden i live og skriver eksamen, uden at få stress.

SU-reform: Vælg rigtigt fra begyndelsen

En bebudet SU-reform, som er lige på trapperne, vil rive tæppet væk under studerende, der skifter uddannelse

På barsel som studerende

Står du eller din partner med en positiv graviditetstest i hånden? Der er mange regler og tidsfrister at holde styr på i sådan en situation, når man er studerende. Derfor guider studenterbrød dig i denne artikel igennem dem.

Tips til hvordan du finder det perfekte specialeemne

Det har hængt over dit hoved som en skygge, siden du startede på din uddannelse. Kronen på værket af alt dit hårde slid og de mange år på universitet. Specialet. Men hvad gør du, hvis du er helt ideforladt i forhold til, hvad du skal skrive om? Studenterbrød guider dig til at finde det perfekte specialeemne.

Fællesskab, netværk og nye kompetencer: Mød Nadja fra KairoS AAU’s bestyrelse

Har du nogensinde overvejet at være en del af en bestyrelse? KairoS AAU holder snart generalforsamling i deres bestyrelse, og derfor vil vi gerne give jer et indblik i, hvad det vil sige at være en del af fællesskabet KairoS. Derfor har vi talt med Nadja Hansen, der er med i bestyrelsen i KairoS AAU. En studenterorganisation af studerende for studerende på Aalborg Universitet. Hun fortæller blandt andet om, hvad KairoS er, og hvorfor organisationen er relevant for dig som studerende.
Back To Top
Search