Skip to content
TIPS OG TRICKS

Gode råd mellem bachelor og kandidat

Lige om lidt har du afleveret din bacheloropgave og der står en lang sommerferie for døren. Efter den kalder kandidaten, som du har søgt ind på, men inden du når dertil, er der nogle gode ting at huske. Studenterbrød fortæller dig, hvad der er godt at huske på mellem bacheloren og kandidaten.

Introvert i en ekstrovert verden

I vores kultur er det sådan, at man ikke bare foretrækker, men ofte kræver, at mennesker skal kunne vise flere grader af ekstroverte karaktertræk, og allerede fra barnsben læres man op i det. Hva så hvis man er introvert?

Gode cafeer med studievenlige priser

Synes du det er svært at finde gode cafeer til at studere, holde gruppemøde eller bare hænge ud med en kop kaffe eller øl efter undervisningen? Her kommer Studenterbrøds tips til de bedste studiecafeer i København, Århus, Odense og Aalborg.

Derfor mister du motivationen, og sådan vinder du den tilbage

Motivation kan være en mærkelig og abstrakt størrelse. Den ene dag kan du være helt høj over, hvor fedt dit studie er, og den næste kan du få lyst til bare at droppe ud. For at undgå at falde i en dårlig negativ spiral, er det derfor vigtigt, at du aktivt holder din motivation til ilden. I denne artikel undersøger Studenterbrød, hvorfor mange studerende mister motivationen, og hvad du kan gøre for at holde din motivation oppe.

Kunsten at pitche: Sådan bliver dine ideer til virkelighed

Kender du det, at du har fået verdens bedste ide, men du ved ikke, hvordan du skal få alle andre omkring dig med på ideen? Det er her kunsten at pitche kommer ind i billedet. En kompetence, der kan bruges både i det professionelle og private liv. Har du først styr på, hvordan du skal pitche din ide korrekt, er der ikke meget, der stopper dine ideer fra at blive til virkelighed. Så læs med og giv dine drømme og ideer liv.

Det Gode Feltarbejde

Feltarbejde kan være tidskrævende, og man kan føle, at man spilder tiden, men det kan faktisk give dig unikke oplevelser og måder at opdage ny viden på. Studenterbrød guider dig til, hvordan du kan lave det gode feltarbejde.

Gode råd til dig der snart skal søge ind på kandidaten

Er du også nået til det punkt i din uddannelse, hvor du skal til at overveje om du vil læse en kandidat - og i så fald hvilken kandidat det skal være? Fristen for at søge ind på en kandidatuddannelse nærmer sig, og derfor giver Studenterbrød dig i denne uge nogle gode råd, som du kan tage med dig, når du skal tage det “store” valg.

Svært ved at finde tid til læsning? Her er anbefalinger til 6 korte, vilde værker

Det kan være svært at finde tid til at læse litteratur ved siden af studiet. Men det er heldigvis ikke længden på bøgerne, der afgør deres kvalitet. Du kan derfor roligt lade de tykke bøger stå på hylden, og i stedet fokusere på de tynde. Her kommer 6 anbefalinger til korte bøger med vilde horisontudvidende universer.

7 julefilm, du (måske) ikke har set endnu

Om du er gået på juleferie, eller om du er i fuld sving med at læse til eksamen, så skal der stadig være tid til julehygge og afslapning. En perfekt måde at komme i julestemning på er selvfølgelig at se en masse snefyldte julefilm med en stor kop varm chokolade. Studenterbrød giver dig her 7 anbefalinger til julefilm, som du måske ikke har set endnu.

Julen har bragt velsignet… eksamen?

For mange studerende er december og julen ikke kun lig med julehygge, pebernødder og julefilm. Det er den måned, hvor kurserne afsluttes, der skrives eksamensopgave eller afleveres specialekontrakt. Derfor guider Studenterbrød dig til, hvordan du både holder juleglæden i live og skriver eksamen, uden at få stress.

ChatGPT har fødselsdag – 1 år med ChatGPT og AI

ChatGPT meldte sin ankomst for kun et år siden, og siden da er der sket meget, og AI er blevet et emne, vi ikke kan undgå at tage stilling til. AI fylder mere og mere i branchen samt på studierne. Derfor vil Studenterbrød gøre status på ChatGPT’s første leveår samt komme med gode råd til, hvordan du som studerende kan anvende AI og ChatGPT på en værdifuld måde.

På barsel som studerende

Står du eller din partner med en positiv graviditetstest i hånden? Der er mange regler og tidsfrister at holde styr på i sådan en situation, når man er studerende. Derfor guider studenterbrød dig i denne artikel igennem dem.

Tips til hvordan du finder det perfekte specialeemne

Det har hængt over dit hoved som en skygge, siden du startede på din uddannelse. Kronen på værket af alt dit hårde slid og de mange år på universitet. Specialet. Men hvad gør du, hvis du er helt ideforladt i forhold til, hvad du skal skrive om? Studenterbrød guider dig til at finde det perfekte specialeemne.

Træt af pasta med ketchup? Her er 5 gode råd til livet på SU

Er du lige startet på dit drømmestudie? Så kan du se frem til nogle år med fester, eksaminer og ikke mindst SU i vente. Her får du fem gode råd til, hvordan du klarer dig på SU uden at leve af havregryn og pasta med ketchup.

Gode råd til dig der overvejer at få børn under studiet

Går du og overvejer at få børn, mens du studerer, men ikke kan finde ud af, om det er dumt eller faktisk en god ide, giver studenterbrød gode råd til dig, der overvejer at få børn under studiet.

Guide: Uundværlige værktøjer til din studietid

Der er mange ting at holde styr på, når man starter på universitetet. I denne artikel kommer Studenterbrød med anbefalinger til værktøjer, der hjælper dig til at gøre din studietid nemmere og mere produktiv.

Den gode opstart – Kom ind i rutinen og undgå at starte lige på og hårdt

Om nogle uger kalder bøgerne og de akademiske opgaver igen. I stedet for at starte lige på og hårdt, og være træt flere uger efter semesterstart, får du her gode råd til den gode opstart uden stress.
Back To Top
Search