skip to Main Content
KARRIERE

Derfor giver det mening at have et studiejob

Som studerende på en videregående uddannelse får du en masse teoretiske kompetencer for eksempel inden for kommunikationsplanlægning, virksomhedskommunikation og tekstproduktion samt sociale medier. Men du får sjældent eller aldrig mulighed for at afprøve dine kompetencer i praksis. Derfor kan et studiejob være en god måde at prøve dine færdigheder af i virkeligheden, samtidig med at du får mulighed for at få en mere klar ide om, hvilken retning du vil gå senere i livet som fuldtidsansat. Her får du min personlige beretning om, hvad det at have et studiejob har gjort for mig.

Er du employable? … og andre begreber, der er relevante at kende, når du skal ud på arbejdsmarkedet

Det kan være lidt af en jungle at skulle ud på arbejdsmarkedet, når chefer og medarbejdere kaster om sig med ord som employability, onboarding, purpose, business case og graduate-program. For hvad betyder de egentlig?

5 gode råd til udveksling

Når man planlægger et semester på udveksling, kan der være mange aspekter, der er værd at overveje. En god ide kan derfor være at få rådgivning fra studievejledningen på dit universitet. Jeg har derfor snakket med Rikke Ljungkvist Knøss, der arbejder som studievejleder på AAU CPH for bachelorerne på Kommunikation og Digitale Medier (KDM), samt kandidaterne på Kommunikation (KOM) og Information Studies (IS). Rikke har selv været på udveksling, og på baggrund af det, samt hendes job, kommer hun her med 5 gode råd til dig, der overvejer udveksling:

Som medlem af KairoS får du mulighed for at prøve mange forskellige ting

Studenterbrød har talt med Katrine Bitsch Kristoffersen fra studenterorganisationen KairoS på Syddansk Universitet i Odense om, hvad arbejdet i KairoS har betydet for hende – både fagligt og socialt, og hvad hun kan tage med sig fra studenterorganisationen ud i arbejdslivet.

Skill stacking: Skil dig ud fra mængden og øg chancerne for at lande drømmejobbet

Tænker du over, hvordan du kan skille dig ud fra andre indenfor dit fagområde, når du søger job? Skill stacking er et koncept, som handler om at kombinere skills (kompetencer) på en måde, som giver dig en unik profil. Flere og flere har dette i tankerne, når de studerer og forbereder sig på at komme ud på arbejdsmarkedet. Læs her, hvorfor skill stacking er interessant for dig.

7 ting, du kan sætte på forårets to-do-liste

Du har måske allerede bidt mærke i, at nogle arbejdsgivere inden for kommunikationsfaget forventer, at du som studentermedhjælper er en blæksprutte, som mestrer alle opgaver. Selvom det kan lyde sådan, skal du ikke kunne det hele, men du kan starte med at tilmelde dig et af KS’ mange webinarer og kurser.

Få en god start på dit arbejdsliv

Mange nyuddannede oplever, at det kan være svært at starte på deres første job. Derfor har Akademikerne sammensat en række gode råd til arbejdspladser, der ansætter nyuddannede. Men du kan som nyuddannet selv være med til at sørge for, at du får en god start på arbejdslivet.

Afgående KS-formand: ”Nyd nu dine år som studerende”

Det er vemodigt, at vi skal sige farvel til Per Lindegaard Hjorth efter tolv år i front for Kommunikation og Sprog. Vi har sat os ned og taget en snak med manden, der har kæmpet for de studerende i en årrække, for at høre KS’ afgående formand Per Lindegaard Hjorths sidste råd til os studerende.

Du skal med til KarriereDagene

Som studerende og nyuddannet kan man ikke have for stort et netværk. KarriereDagene er en mulighed for at møde repræsentanter fra forskellige virksomheder og for at få en forståelse for, hvilke muligheder din uddannelse giver dig. Så hvad end du søger et studiejob, et job eller en praktikplads eller en god snak, kan det betale sig at tage med til KarriereDagene.
Back To Top
×Close search
Search