Skip to content
SPROG

Fordelen ved at mestre flere sprog

Sprog forbinder os med andre mennesker. De fleste af os taler både det danske og engelske sprog flydende - og det engelske sprog er om noget blevet et internationalt sprog som de fleste behersker. Så hvorfor bør du tale mere end bare dansk og engelsk? Det vil Studenterbrød i denne uge gøre dig klogere på.

Sprogfejl der skal stoppes!

Jeg har for nyligt påtaget mig rollen sprogdiktator. Jeg får tics, hvis folk ikke snakker eller skriver korrekt. Jeg har derfor gjort det til min personlige vendetta at rette på både mine venner og familie, når de taler eller skriver forkert. Nu er det blevet Studenterbrøds tur. I denne uge har jeg derfor påtaget mig ansvaret for at korrigere sproglige fejl, så vi alle kan leve et mere fejlfrit liv. Selv tak. Nb. humor forekommer.

Sådan finder du gode argumenter på kommando

Har du svært ved at finde på overbevisende argumenter for din sag? Enten i en opgave, en tale eller måske bare i diskussionen med din familie over middagsbordet? Denne uges artikel tager dig tilbage til retorikkens rødder, hvor begrebet topik opstod. Ved at bruge topik kan du nemlig styrke dine argumentationsevner og dermed generelt forbedre din kommunikation.

Mød Nadia, som har læst spansk

Som led i Studenterbrøds’ serie ‘Historier fra virkeligheden’ skal I møde Nadia Hansen. Vi vil gennem hele efteråret bringe en række interviews med fokus på mødet med den virkelige verden inden for kommunikation, sprog og marketing. Læs med, og bliv inspireret.

5 kommaregler, du skal kende

Kommaregler er afgørende for at skrive klare og præcise tekster på dansk, men de kan også være en kilde til forvirring og frustration. Studenterbrød guider dig til 5 kommaregler, du skal kende for at skrive korrekte tekster, og et par huskeregler, så de kommer til at sidde på rygraden.

Den store fortælling

Den gode historie har en særlig kraft som redskab til at skabe identitet og klare værdier. Brug historiefortællingen fagligt, men forhold dig kritisk til de fortællinger, du får fortalt, og til dem du selv fortæller.

Tips til at lære et nyt sprog

Vil du gerne lære et nyt sprog? Måske pynter det på dit cv. Måske synes du bare det er sejt at kunne flere sprog. Uanset hvad din situation er, kommer her 6 tips til at lære et nyt sprog fra én, som selv er ved at lære et nyt sprog.

10 engelske idiomer til dit ordforråd

Taler du nogle gange med en person, der har engelsk som modersmål, og tænker hvadvardetligedusagde? Så har du sikkert hørt et idiom - et fast sprogligt udtryk, som betyder noget andet end den bogstavelige betydning af sætningen. Alle sprog har deres idiomer, men de kan være svære at gennemskue, hvis ikke man er vokset op med sproget. Studenterbrød guider dig til 10 engelske idiomer, som du kan føje til dit ordforråd for at lyde mere flydende i engelsk.

Danske idiomer i engelsk oversættelse – galt eller genialt?

Alle sprog har deres egne idiomer, som er faste udtryk, der betyder noget andet end den bogstavelige betydning af sætningen. Hvis du har talt med en person, der ikke har dansk som modersmål, har du sikkert opdaget, at det kan være vanskeligt at oversætte betydningen af et idiom direkte. Studenterbrød guider dig til betydningen af 10 geniale danske idiomer og udstyrer dig oven i købet med deres engelske pendant, så du ikke behøver tabe ansigt (også et idiom), næste gang du taler med en person, der ikke taler dansk.

6 gode ordsprog til din hverdagssamtale

”Man skal ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt”, ”æblet falder ikke langt fra stammen” og ”kast ikke med sten, hvis du selv bor i glashus”. Hvis du ikke allerede har gættet det, handler dagens artikel om ordsprog. Ideen med ordsprog er at understrege en pointe med et sjovt eller malerisk billede. I dagens artikel giver vi dig derfor seks sjove og mindre brugte ordsprog, som kan krydre dine samtaler og dit hverdagssprog.
Back To Top
Search