skip to Main Content
STUDIELIV

8 tips til den gode, akademiske opgave

At skrive en god akademisk opgave er udfordrende. Det kræver tid, energi og en klar forståelse af de akademiske standarder og forventninger, og der findes ikke som sådan en opskrift, du kan følge. Studenterbrød forsøger sig dog alligevel med en række tips til, hvordan du kommer godt fra start med din næste opgave.

5 fantasyanbefalinger til din påskeferie

Det er påskeferie, hvilket betyder tid til at lægge studiebøgerne på hylden. Forhåbentlig. Hvis du er en af de heldige, der ikke behøver tænke over eksamenerne før til sommer, kan det være, du har lidt ekstra tid til at læse for fornøjelsens skyld. Redaktionen anbefaler i denne omgang fantasyromaner, der kan sprede magi over din påskeferie.

Hvordan får man en praktikplads?

Hvis du skal i praktik i et af de to kommende semestre, kan det være, at du allerede er begyndt at tænke over hvad dine muligheder er. Du tænker måske også over, hvor man kan søge. Hvordan man skriver en god ansøgning. Hvad praktikstederne lægger vægt på, når de ansætter praktikanter. I dagens artikel kan du derfor læse vores tips til, hvordan du kommer nærmere en fed praktikplads.

Sådan finder du en studiebolig

Leder du efter en studiebolig? Du er måske træt af at bo med dine irriterende roommates, eller også er du ved at flytte hjemmefra for første gang. Uanset årsagen guider Studenterbrød dig til, hvordan du opfylder drømmen om at flytte i en studiebolig.

Overvejer du at droppe ud af din uddannelse?

De fleste studerende kommer til et punkt, hvor de bliver i tvivl om, hvorvidt de har valgt den rigtige uddannelse. Nogle føler, at det eneste rigtige at gøre er at droppe ud af studiet for at få en tænkepause. Her kommer en række tips til, hvad du skal tænke over 1) før du dropper ud, 2) hvordan du kan bruge tænkepausen optimalt, og 3) hvordan du kommer godt videre bagefter.

Læsesteder uden for universitetet

Eksamensperioden er stadig over mange af os, men det kan være svært at finde motivationen til at terpe videnskabsteori, hvis man stirrer på de samme vægge dag ud og dag ind. Studenterbrød guider dig til alternative læsepladser, hvis du ligesom os har behov for at variere dit studiemiljø en gang imellem.

Gode råd til dig, der er eksamensramt

Eksamensperioden er over os. Og det samme er den mørkeste og koldeste tid på året. Det kan være svært at holde motivationen oppe i en tid, hvor man mest af alt bare har lyst til at kravle under dynen og komme ud igen, når foråret melder sin ankomst og eksaminerne er overstået. I denne artikel giver vi dig en guide til, hvad du kan gøre for at komme bedst muligt igennem eksamensperioden.

Har du talt med en udenlandsk studerende i dag?

Det kan være svært at komme til Danmark som udenlandsk studerende. Her kommer en historie fra det virkelige liv, som handler om, hvordan det kan være at komme til Danmark fra udlandet og skulle stable et liv på benene her.

5 gode film til de kolde dage

Winter is coming. Vejret bliver gradvist koldere og mørkere. Det betyder en masse hygge indendørs under dynen med en god film. Dagens artikel er derfor en guide til 5 gode film, du kan se, når dagene bliver lidt kortere.

Udveksling i Edinburgh: Kan man opbygge et netværk i et fremmed land på et enkelt semester?

Cæcilie har studeret i Edinburgh i foråret 2022 og kommer med sine bedste råd og erfaringer til dig, der overvejer udveksling, men som er nervøs for, om man kan nå at opbygge et netværk på blot et enkelt semester.

Udveksling i Bilbao: Bare rolig, det er alle anstrengelserne værd

Isabella har været på udveksling i Bilbao i foråret 2022 og fortæller i artiklen om sine oplevelser. For, som hun siger, er der mange praktiske ting, der skal falde på plads, når man skal på udveksling, men det kan lede til nogle af de mest fantastiske oplevelser, du har haft.

Studiestart og ensomhed

Introperioden er efterhånden overstået, og studiet er for alvor i gang. Det hele er nyt og spændende, men alligevel kan den dér følelse af tomhed godt komme snigende. Ensomheden. Jeg kender den, fordi jeg selv har været der, dengang jeg startede på studie. I dagens artikel vil jeg derfor sætte fokus på den ensomhed, som alt for få taler om i forbindelse med studiestarten.
Back To Top
Search