Skip to content

Tips og Tricks

Gode råd mellem bachelor og kandidat

Lige om lidt har du afleveret din bacheloropgave og der står en lang sommerferie for døren. Efter den kalder kandidaten, som du har søgt ind på, men inden du når dertil, er der nogle gode ting at huske. Studenterbrød fortæller dig, hvad der er godt at huske på mellem bacheloren og kandidaten.

Retskrav

Du har som udgangspunkt retskrav til den naturlige overbygning fra din bacheloruddannelse, hvad betyder at du har ret til at få en plads på den kandidat, der hører til din bachelor. Retskravet gælder kun til det universitet, hvor du har taget din bachelor og du skal begynde på kandidaten senest tre år efter, at du har afsluttet din bachelor. 

 

Husk fristerne!

Det kan sende dig bagerst i køen eller frarøve dig dit drømmestudie, hvis du ikke overholder de tidsfrister, der er givet. Sørg for at have styr på, hvornår du skal have sagt ja til din plads på kandidaten og informere A-kassen, samt din fagforening om at du starter ny uddannelse. 

 

SU

Du kan få SU i sommerferien, men du skal huske at søge det igen, da det er en ny uddannelse du starter på. Du kan søge SU op til en måned, før du er berettiget til den, så hvis du gerne vil have SU i juli, kan du ansøge om det fra 1. juni. 

Læs mere om SU og frister her

 

Slap af og nyd tiden 

Hvis du ikke skal arbejde i al din tid mellem de din bachelor og kandidat, så nyd tiden! Du kan slappe helt af uden at have en aflevering i baghovedet eller dårlig samvittighed over at du ikke fik læst op til en forelæsning. Læs den bog du aldrig fik tid til oven i den faglige læsning, tag i sommerhus med vennerne eller noget helt tredje, der får dig til at slappe helt af og nyde livet. 

 

Har du brug for en god fagforening til at hjælpe dig med stort og småt, er kommunikation og sprog et godt valg. Læs mere om, hvad fagforeningen tilbyder studerende her

Back To Top
Search